Tømmerstokkprosjekt I

“Tømmerstokkprosjekt versjon 1, 2013
Avkapp av kassert trevirke, lim og for denne versjon av prosjektet ti dager i Berg Museumspark i Kragerø.
Foto: Katrine Køster Holst


Første versjon av “Tømmerstokkprosjekt” ble laget til utstillingen «I skyggen av Munch» og vist for offentligheten i Berg Museumspark, Kragerø. “Tømmerstokkprosjekt” har blitt vist i tre forskjellige versjoner.

OM UTSTILLINGSPROSJEKTET
«I skyggen av Munch»Stedspsesifikk og temporær kunstutstilling og symposium

Munch 150 – en feiring av Edvard Munchs verk og betydning

“I skyggen av Munch” Stedspsesifikk og temporær kunstutstilling og symposium er oppstått i forbindelse med at det er 150 år siden Edvard Munch ble født. Edvard Munch bodde i Kragerø fra 1909 til 1915, og Munch skapte mange av sine vitale og monumentale verk på sitt uteatelie på Skrubben i Kragerø. Nettopp derfor holder vi en stedspesifkk og temporær utstilling i det rurale og offentlig rom. 10 Norsk samtidskunstnere er invitert til Kragerø for å lage arbeider  i dette landskapet. Tittelen på utstillingen er «Vårarbeid i Skjærgården», som er en tittel vi har stjålet fra et av Munchs maleri. Vi holder også et symposium på Berg Museum med tema «Ensomhet som strategi».
Kurator: Ane Sagatun.
Kunstnere: Anne Marthe Dyvi, Sveinung Unneland, Gabriel Kvendseth, Aurora Passero, Marthe Samuelsen, Erik Pirholt, Hilde Franzen, Katrine Køster Holst, Kristine Halmrast and Cato Løland.
Utstillingen og symposiumet er produseret i samarbeid med Kragerø kulturkontor med støtte fra Norsk Kulturråd, Telemark Fylkeskommune og Sparebanken Sør.

Edward Munch “Den Gule Tømmerstokken” (1912)
Sverre Okkenhaug, leder for Kragerø og Skåtøy historelag, guider oss (kurator og inviterte kunstnere) i Kragerø. Han forteller om de stedene Munch oppholdt seg og malte.